info@hostmedio.com +387 61 831 938

Jednostavno nas kontaktirajte i mi ćemo Vam u najkraćem mogućem roku poslati ponudu te po uplati završiti sve za Vas.

Prije nego nas kontaktirate provjerite internet konekciju, da li možete pristupiti vašoj web stranici ili grešku koja se pojavljuje u Vašem mail klijentu (Outlook i sl.) prilikom pokušaja slanja maila. Na ovaj način ćemo ubrzati proces rješavanja problema.

Provjerite da li je router uključen, da li je računar kojem pokušavate pristupiti uključen i povezan na istu mrežu, da li je vanjski uređaj (printer i sl.) uključen, ili pokušajte pristupiti uređaju putem IP adrese.

Za promjenu šifre na Vašem webmailu potrebno je da se ulogujete na Vaš mail putem linka koji Vam je ustupljen sa ostalim podacima. Nakon prijave na mail na lijevoj strani kliknite na Webmail Home opciju. Unutar novog prikaza kliknite na Password & Security. Ostalo je još samo da unesete novu šifru (u polje New Password) i potvrdite ju (u polje Confirm Password) , a koja zbog sigurnosti treba da sadrži velika i mala slova, brojeve i znakove.

Nakon što ste se na Vašem računaru ili laptopu prijavili u Vaš Gmail idite na Postavke (ikonica koja podsjeća na maticu šarafa) u gornjem desnom uglu i kliknite na Pregled svih postavki. Iz gornjeg menija kliknite na Računi i uvoz. U podopociji "Pošalji poštu kao" odaberite Dodavanje druge adrese e-pošte. U novootvorenom prozorčiću u polje E-mail adresa unesite e-mail adresu sa koje želite poslati poštu. Kliknite na Sljedeći korak. Na sljedećem koraku u polje SMTP poslužitelj unesite Vaš odlazni server (Outgoing mail server) npr. mail.vasadomena.com a Priključak (Port) ostavite na 587, u polje Korisničko ime upišite Vašu punu e-mail adresu sa koje želite poslati e-mail, a u polje Zaporka (Password) upišite Vašu šifru koju smo Vam dodijelili sa ostalim podacima. Označite asteriskom polje "Veza zaštićena protokolom TLS (preporučeno)" ukoliko već nije označeno te kliknite na Dodaj račun. Preostalo je još da se vratite na opciju "Pošalji poštu kao" te označite kao primarnu e-mail adresu sa koje želite da šaljete mailove kako bi ta e-mail adresa bila automatski unesena prilikom slanja mailova ili odgovaranja na iste.

Kada se prijavite u Vaš hotmail/outlook/live račun kliknite na ikonicu koja podsjeća na zupčanik da otvorite Postavke (Settings). Na dnu novotvorenog prikaza odaberite opciju Vidi sve Outlook postavke (View all Outlook Settings). Na lijevoj strani odaberite stavku Pošta (Mail) pa opciju Proslijeđivanja odnosno Forwarding. Na sljedećem koraku će Vam biti nužno potvrditi da ste vlasnik računa, na alternativni broj telefona ili alternativni mail ukoliko se prijavljujete sa uređaja sa kojeg ranije niste pristupali. U suprotnom je dovoljno unijeti šifru (Password) i potvrditi. Na sljedećem koraku označite kvačicu ispred Omogući prosljeđivanje (Enable forwarding) te u polje ispod upisati novu e-mail adresu na koju želite preusmjeriti Vašu poštu. Polje "Sačuvaj kopiju proslijeđene poruke" označite samo u slučaju da želite zadržati postojeći mail i kopije svih proslijeđenih mailova.

Kada ste se uspješno prijavili u Vaš Gmail kliknite na ikonicu zupčanika kako bi pristupili postavkama maila. Na sljedećem koraku kliknite Pregled svih postavki. Nakon toga odaberite Prosljeđivanje i POP/IMAP. Kliknite na Dodaj adresu za prosljeđivanje. U novom prozoru unesite adresu na koju želite primati mailove i potvrdite. Nakon toga na Vaš novi mail stići će potvrdni kod koji trebate unijeti u polje Kod za potvrdu. Nakon što ste verifikovali radnju označite polje "Kopiju dolazne pošte proslijedite na".

S obzirom da HTML u potpunosti nije podržan u samom Gmail klijentu alternativno možete učitati vašu vizit karticu kao sliku. Nakon što ste se na Vašem računaru ili laptopu prijavili u Vaš Gmail idite na Postavke (ikonica koja podsjeća na maticu šarafa) u gornjem desnom uglu i kliknite na Pregled svih postavki. Iz gornjeg menija kliknite na Općenito ako automatski nije odabrano te skrolajte prema dnu do opcije Potpis. U polju Potpis možete sami kreirati Vaš potpis ili dodati Vašu vizit karticu u formatu slike kliknom na opciju Umetnite sliku (slika sa dvije planine na tamnoj pozadini). Tu odaberite jednu od 3 opcije (Web adresa, Google Drive ili Prijenos). Ukoliko prvi put postavljate sliku koristite opciju Prijenos te prenesite sliku. Nakon toga potvrdite izmjene te nastavite skrolati ispod opcije Potpis do opcije Spremite promjene koju ćete pravovremeno kliknuti.